Pronašli ga prolaznici
0

Psić Jack "poljubio" kaktus, pa se našao u nevolji

Klix.ba
Psić Jack već je rano shavtio da je put kroz život trnovit, ali doslovno. Osam sedmica star jorkširski terijer pokušao je, izgleda, poljubiti kaktus, ali se brzo uvjerio da to nije bila pametna odluka.
Radi se o psiću koji nije imao dom, pa je tako lutajući po Phoenixu u Arizoni naišao na kaktus, zagnjurio glavu u ovu biljku i eto problema. Prolaznici su ga pronašli sa iglicama u njušci kako stoji priljubljen uz biljku.

Prolaznici su obavijestili lokalno udruženje za zaštitu životinja, koje se pobrinulo da se malom Jacku što bezbolnije uklone iglice kaktusa sa njuške, a sada mu traže i udomitelja.

"Kada smo stigli na mjesto gdje se sve dogodilo dobri ljudi su ga već odvojili od kaktusa, a uspjeli su skinuti i nekoliko iglica sa njegove njuške", rekla je Bretta Nelson, aktivistica lokalnog društva za zaštitu životinja u razgovoru za Fox News Phoenix.

Nakon svega, Jack je odveden u veterinarsku stanicu, gdje su mu potpuno sanirali povrede i sada je ponovo sretan i živahan u iščekivanju udomitelja.