|

Psi su bolji ljubimci od mačaka

Psi su bolji ljubimci od mačaka
0
S
Sarajevo-x.com
10.12.2009. u 15:27
8
komentara
0

dijeljenja
Psi su bolji ljubimci od mačaka
U novoj naučnoj studiji tvrdi se da je čovjekov najbolji prijatelj pas, mnogo bolji kućni ljubimac od njegovog rivala mačke. Prema kriterijima inteligencije, vezivanja i poslušnosti, psi su nadmašili svoje vječne rivale mačke. Tako bar tvrdi magazin New Scientist koji je proveo ovo istraživanje
Od 11 kategorija, psi su pobijedili u šest, a mace u pet. Uprkos tezama da su mačke inteligentnije, čovjekov najbolji prijatelj je pokazao veće mogućnosti u razumijevanju komandi, rješavanju problema i pomaganju vlasniku. Mačke, s druge strane, imaju bolje čulo mirisa, manji ugljični otisak i njihovo oglašavanje je mnogo manje iritantno u odnosu na pseći lavež.

Dok su psi spremniji da se povežu sa svojim vlasnicima, mačke su pravi individualci i ne traže toliko pažnje i brige.

Generalni zaključak studije je da mačke više vole usamljenost, dok su psi uvijek za društvo i učestvovanje u porodičnim aktivnostima. Bez obzira na to, naučnici su priznali da su mačići najpopularniji kućni ljubimci na svijetu.

Deset zemalja s najviše vlasnika mačaka posjeduje oko 204 miliona ovih mudrih i inteligentnih životinja. Među deset zemalja s najviše vlasnika pasa, smatra se da ima oko 173 miliona ovih vjernih ljudskih pratilaca.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...