Zanimljivosti
0

Provalnici preobučeni u policajce otuđili sudske dokumente

Sarajevo-x.com
Lopovi preobučeni u policajce neometano su prošli ispred zaštitara Visokog suda u Johannesburgu, koje su zatim zaključali u toalet da bi potom otuđili visoko povjerljive dokumente, izjavila je glasnogovornica policije.

Šest naoružanih muškaraca u uniformama uvjerili su zaštitare da su navečer došli na sud kako bi pobliže ispitali slučaj silovanja, obavijestila je glasnogovornica Julia Claassen.

Jednom kada su ušli u zgradu, provalnici su isključili sigurnosni sistem, zaključali zaštitare u toaletu, provalili sef i otišli sa ukradenim sudskim dokumentima.

“Policija koja se nalazila u blizini suda primijetila je muškarce dok su odlazili nakon čega je uslijedila razmjena vatre”, izjavila je Julia Claassen. Provalnici su uspjeli pobjeći.

Glasnogovornica policije nije dala nikakve detalje u vezi sa ukradenim papirima, ali su lokalni mediji izvijestili da je krađa povezana sa slučajem starijeg državnog tužioca koji se nalazi pod zaštitom policije.

Južnoafrička Republika je jedna od zemalja sa najrazvijenijim kriminalom, pri čemu je nezadovoljstvo građana izazvano nemogućnošću vlasti da obezbijede sigurnost u ovoj zemlji, objavljuje Reuters.