Švicarski bordeli
0

Prostitutke uče kako da ožive klijente nakon srčanog udara

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Švicarske prostitutke će se obučavati kako da koriste defibrilatore u bordelima, uz pomoć kojih bi mogle spriječiti umiranje svojih klijenata. Kako sve više penzionera posjećuje bordele, tako su u Švicarskoj shvatili da se taj problem mora što prije riješiti.

Vlasnici bordela u malom gradu Luganu kažu da su im defibrilatori neophodni jer se često dešava da stariji klijenti dožive srčani udar tokom konzumiranja usluga. Zadnja žrtva je bio penzioner kojem je tokom seksa sa prostitutkom otkazalo srce.

"Umiranje klijenata nije dobro za posao. Moramo nešto uraditi jer ovo je negativna reklama naše klubove", rekao je vlasnik jednog bordela, čije riječi prenosi Telegraph.

U Luganu ima 38 seks klubova i bordela, a kako izvještavaju lokalni mediji, planira se otvaranje novih javnih kuća. Najstariji zanat na svijetu zaista cvjeta u idiličnom švicarskom gradiću. Prostitutke uglavnom dolaze iz Južne Amerike i Istočne Evrope.

Lokalni zdravstveni radnici i stručnjaci podržali su ideju da se prostituke obučavaju kako da ožive čovjeka u slučaju srčanog udara, te se radi na snabdijevanju bordela potrebnom opremom.

Defibrilatori rade na principu elektrošokova kojima se ponovo uspostavlja normalan rad srca nakon određenih srčanih smetnji ili tegoba. Iz britanskog udruženja za liječenje srčanih oboljenja kažu da su moderni defibrilatori jednostavni za upotrebu i rukovanje, a mogu nekome spasiti život.