Proslavite kraj braka

S
Sarajevo-x.com
21.11.2009. u 21:29
0
9
Proslavite kraj braka
0
Proslavite kraj braka
Riječi 'razvod braka' uvijek su nagovještavale, bol, tugu ili depresiju, no Britanci su to odlučili promijeniti. Naime, sada bi razvod braka mogao biti i povod za slavlje, s toga su osmislili torte sa veoma zanimljivim figurama.
Kako bi oni razvedeni proslavili svoj 'novi početak' života, Fay Millar je osmislila torte nalik na one 'vjenčane', samo što figurice više nisu zagrljene, već predstavljaju par koji se razvodi, objavio je Daily Mail.

"Neki ljudi možda smatraju da je pravljenje ovakvih torti potpuno neprimjereno i pomalo bezosjećajno, ali drugi na njih gledaju kao na završetak kakav zaslužuje taj period njihova života, odnosno kao na šansu za dobar provod", kazala je Millar, dodajući da ljudima razvod braka može veoma teško pasti, a ovakve torte će ih zasigurno, barem na trenutak, oraspoložiti.


Cijene torti s ovakvim figuricama se kreću od 70 do 800 eura, a kako kaže Millar, dizajnirane su da potaknu pozitivan odnos prema propalom braku.


"U svijetu postaje sve popularnija 'proslava razvoda braka' tak da se nadam da će ovo biti uspješan biznis", istakla je Millar, inače majka dvoje djece.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: