Originalna ideja
100

Prosidba iz bajke: Zatražio ruku svoje voljene uz pomoć Disneyeve "Trnoružice"

A. B.
Lee Loechler iz američke države Massachusetts postavio je novi standard za romantične prosidbe. On je želio da se njegova djevojka osjeća kao princeza pa je zaprosio pomoću Disneyeve "Trnoružice".

Romantična gesta izvedena je uz odobrenje kompanije "Disney."

Lee je šest mjeseci mukotrpno radio na animaciji poznatog crtanog filma kako bi svoju dragu, Sthuthi David, i sebe nacrtao u sceni gdje princ Phillip poljupcem budi princezu Auroru.

Cijeli događaj dogodio se u jednom kinu tokom projekcije Disneyevog klasika "Trnoružice" iz 1959. Lee je na projekciju pozvao njihovu porodicu i prijatelje (UNILAD).

Sthuthi je šokirano gledala likove na platnu koji su odjednom podsjećali na nju i njenoga budućeg vjerenika.

Animatori su prikazali princa Phillipa, koji je dobio Leejev lik, kako poljupcem budi svoju dragu iz čvrstog sna, a zatim se okreće prema publici uz osmijeh "od uha do uha" i pokazuje kutijicu s dijamantnim prstenom.

Simpatični preokret nastaje u trenutku kada Lee na platnu baca kutijicu uvis kako bi je pravi Lee uhvatio, a zapravo mu je dobacio neko od pomagača iza platna.

"Nemam svakog dana priliku zaprositi svoju srednjoškolsku ljubav. Zato želim uživati u svakom trenutku. Volim te svim srcem, sa svim srčanim komorama, pretkomorama i  zaliscima. Hoćeš li živjeti sretno sa mnom do kraja života?" glasila je Leejeva prosidba. Ujedno je objasnio da je povod za šalu o dijelovima srca taj što je njegova vjerenica kardiolog.

Sthuthi je sa zadovoljstvom pristala, a tek kada se okrenula, vidjela je da je kino dvorana ispunjena njima dragim ljudima.

Snimka prosidbe već broji nekoliko miliona pregleda, a možete je pogledati  i vi.