Zanimljivosti
0

Pronašao 10.000 jena ispod jastuka i napao osoblje hotela: To znači da ne čistite!

Klix.ba
Većina gostiju hotela bila bi sretna da pronađu novac ispod jastuka u svojoj sobi, ali Lu Gang iz Kine je bio bijesan kada je ispod svog jastuka pronašao 10.000 jena (1,6 hiljada eura).

Spremao je stvari kako bi napustio hotel i prilikom posljednje provjere pronašao je novac. Osoblju hotela kazao je kako je nesretan njihovom brigom jer smatra kako to znači da hotelsko osoblje ne čisti sobu ispravno.

U hotel je pozvana policija koji su preuzeli novac, a hotelsko osoblje je izjavilo kako misle da novac pripada bivšem gostu.

"Novac nije bio moj i bio je ispod jastuka na kojem sam spavao. Očito d čistačice ne rade svoj posao. Nisu promijenili jastučnicu u ovom slučaju. Na površini je sve izgledalo uredu, ali ko mi može garantovati da je krevet uređen po standardnim higijene? Zar nije svakodnevna rutina hotela da spremaju krevet?", rekao je.

Lua su pohvalili i osoblje i policija, ali on nije bio sretan već uznemiren jer se pitao na čemu je zaista spavao, odnosno koliko je čista posteljina.

Hotel Chongqing ima tri zvjezdice, a prema kineskom zakonu svi hotelu, pa čak i da imaju jednu zvjezdicu, dužni su mijenjati posteljinu.