Pronađen kombi ukraden prije 35 godina

S
Sarajevo-x.com
7.11.2009. u 08:00
0
1
Pronađen kombi ukraden prije 35 godina
0
Pronađen kombi ukraden prije 35 godina
Kombi njemačke marke Volkswagen koji je ukraden prije 35 godina u Washingtonu pronađen je brodskom utovaru u morskoj luci Long Beach u Los Angelesu.Carinski službenici pronašli su kombi iz 1965. godine kada su otvorili spremnik koji je putovao u Holandiju, piše The Spokesman-Rewiew. Oni su provjerili registarski broj vozila te ustanovili da se radi o ukradenom automobilu.
Policijski zvaničnici su naveli da je kombi, koji je inače u dobrom stanju, ukraden 12. jula 1974. godine u gradu Spokane, u državi Washington za vrijeme održavanja međunarodnog sajma.

Nadležni nisu mogli identificirati vlasnika, kojem je ukraden automobil. Automobil je zadnji put bio u vlasništvu firme za opravku automobila u Arizoni. Nakon što su ga obnovili, planirali su prodati u inostranstvo.

Kombi sada pripada osiguravajućoj kući Allstate, koja je isplatila štetu pravo vlasniku kada je vozilo ukradeno. Automobil je sad ponovo uređen, a pretpostavlja se da sada vrijedi oko 27 hiljada američkih dolara.

Megan Brunet, glasnogovornica Allstatea kazala je da osiguravajuća kompanija pretražuje arhivu kako pronašla stare zapise i originalni zahtjev za obeštećenje.

Automobil će najvjerovatnije biti prodat na aukciji, prenosi agencija AP

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: