Zanimljivosti
7

Projekat "Twin Strangers": Iako nisu u rodu, izgledaju poput blizanki

Klix.ba
Otac Michael Lonergan ostao je bez teksta kada je ugledao dvojnicu svoje kćerke prvi put, te je kazao kako ih nije mogao razlikovati "na prvu".

Dvadesetjednogodišnja Shannon Lonergan iz Countrey Kerryja u Irskoj i sedamnaestogodišnja Sara Nordstorm iz Švedske, susrele su se nakon što su se spojile putem stranice "Twin Strangers", projekta u kojem osobe traže "blizance" širom svijeta.

Njihova sličnost je nevjerovatna, a kada su ih obukli u istu odjeću i našminkali, bilo ih je nemoguće razlikovati.

"O moj Bože. Morao sam pogledati dva puta, ali stvarno. Bio sam šokiran jer izgledaju isto. Još uvijek dolazim sebi. Zaista mislim da bi Sara mogla biti moja kćerka", rekao je šokirani otac.

Shannon je rekla da je bila izuzetno nervozna prije nego je ugledala Saru jer je bilo kao da se gleda u ogledalu.

"Čak smo imale i isti osmijeh. To je jako čudno", kazala je Shannon koja se prva prijavila na stranicu "Twin Strangers" tokom ljeta i zaboravila na to. Sara se učlanila prošlog mjeseca i naišla je na Shannon. Dogovorile su susret u Dublinu.

"Bila sam nervozna. Plašila sam se da nećemo izgledati slično, ali ispalo je da smo skoro pa identične. Izgledalo je kao da gledam u sebe", kazala je Sara.

Otišle su zajedno u kupovinu i shvatile su da imaju iste interese i ukus. Obje se bave sportom, vole Harry Pottera, ali i istu odjeću. Ipak, njihovi karakteri su malo različiti, no to ih nije spriječilo da se sprijatelje brzinom svjetlosti.

"Lako se opustiti s nekim ko ima vaše lice", kazala je Sara.