{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Progutao makaze i prerezao grlo iznutra

S
2.4.2009. u 10:22
0
4
Progutao makaze i prerezao grlo iznutra
0
Progutao makaze i prerezao grlo iznutra
Kineski hirurzi spasili su čovjeka koji je nesretnim slučajem progutao makaze i prerezao grlo - iznutra, piše Telegraph.
Nakon što je jedan 27-godišnji kineski mladić progutao manje makaze s kojima je iz nepoznatih razloga čistio zube, ljekari su imali pune ruke posla da spase život mladiću.

Naime, makaze su se mladiću zabile u grlo iznutra i izazvale krvarenje koje ljekari ne bi mogli zaustaviti da nije bilo rendgena koji je je pokazao gdje se makaze tačno nalaze.

'Pacijent je došao u kritičnom stanju, gušio se i pljuvao krv, te nije mogao govoriti. Nismo bili svjesni da se radi o takvom slučaju i pokušali smo otkriti uzrok krvarenja. Srećom, rendgenskim pregledom brzo je utvrđeno da je pacijent progutao makaze koje su se zabile u grlo i prouzrokovale obilno krvarenje. Život smo mu spasili u posljednji tren', izjavio je Chen Wei, hirurg u bolnici u Putianu, u Istočnoj Kini.

Operacija je vršena pod lokalnom anestezijom, jer bi opća anestezija opustila mišiće tako da bi se makaze spustile dublje u grlo te možda i ugušile pacijenta.

'Operacija je trajala 30 minuta, rana nije bila duboka, ali ovo je svakako bila jedna od čudnijih operacija koju sam izveo', dodao je dr. Chen.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: