{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proglašeni najveći seksisti i šovinisti 2008.

S
10.3.2009. u 11:21
0
5
Proglašeni najveći seksisti i šovinisti 2008.
0
Proglašeni najveći seksisti i šovinisti 2008.
Ženska feministička organizacija Guard Dogs i ove je godine dodijelila nagrade za seksističke reklame, te tri medalje za 'macho' izjave godine.
Švicarsko - francuska feministička organizacija Guard Dogs već osam godina dodjeljuje nagrade oglašivačkoj industriji i pojednicima koji su javno objavili neku seksističku poruku ili izjavu.

Nagradu za 'promociju pornografije i prostitucije' osvojio je švicarski proizvođač donjeg rublja Sloggi za reklamu s obnaženom ženskom stražnjicom uz poruku 'na specijalnoj ponudi'.

Posebna nagrada za 'golotinju nepovezanu s proizvodom' dodijeljena je italijanskom proizvođaču kafe Lavazza za sliku gole žene na reklami za kafu, piše Telegraph.

Organizacija je kao i svake godine dodijelila i tri medalje za najgoru mušku seksističku izjavu, zlato je ponio pariški arhibiskup Monsinjor Vingt Trois za govor u kojem je iznio svoje 'strahove što sve manje žena dolazi u crkvu'.

'Najteže je pronaći obrazovane žene, nije dovoljno samo obući suknju, treba imati nešto i između ušiju', izjavio je između ostalog pariški biskup.

Srebrnu medalju dobio je francuski stand up komičar Fabrice Eboue koji je izjavio da 'feminizam ne postoji samo zbog autoritativnih i seksualno frustriranih žena, nego da je i on stvoren i za lezbijke'.

Francuski izdavač Francois Cavanna dobio je bronzanu medalju nakon što je ismijavao Hillary Clinton i francusku političarku Segolene Royal.

'Iskreno, vrlo sam razočaran bronzom. Očekivao sam zlato', dodao je Cavanna nakon što je primio 'nagradu'.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: