Bizarna razmjena u Louisiani
0

Prodala djecu za papagaja i 200 dolara

Sarajevo-x.com
Amerikanka Donna Greenwell optužena je da je prodala dvoje djece jednom bračnom paru koji je godinama bezupješno pokušavao dobiti djecu.

Donna Greenwell (53) iz Louisiane optužena je za otmicu i prodaju maloljetnog dječaka i djevojčice koje je prodala bračnom paru Romero u zamjenu za nešto gotovine i egzotičnu pticu, kakadu papagaja, piše AP.

'Namjere Romerovih su bile nepromišljene ali iskrene, oni su stvarno htjeli da se brinu o ovoj djeci i djeca su bila sretna i zadovoljna kod njih. Novac su Greenwellovoj dali jer je ona navodno trebala određenu svotu da bi pokrenula postupak usvajanja djece', izjavio je Keith Dupre, policijski zvaničnik u parohiji Evangeline u američkoj saveznoj državnoj Louisiani.

Bračni par Romero, Paul (46) i Brandy Lynn (27) su prije nego su upoznali Donnu Greenwell u novinama objavili oglas da prodaju kakadua vrijednog 2300 dolara, a kad nisu imali dovoljnu svotu novca da plate navodni proces usvajanja, Donna im je predložila da joj daju pticu i nešto keša.

Romerovi su lakomisleno pristali, mada uopšte nisu znali u kakvom su srodstvu Donna Greenwell i djeca, petogodišnji dječak i četverogodišnja djevojčica.

Nakon što je policija saznala za ovu nesvakidašnju 'razmjenu' djecu je smjestila pod zaštitu države, a trenutno se traga za njihovim pravim roditeljima.

Romerovi su iz pritvora pušteni uz kauciju od 5000 dolara, te čekaju suđenje, dok je Donna Grenwell zadržana u pritvoru i njena kaucija iznosi 100.000 dolara.