Za 1,4 miliona dolara
16

FOTO / Prodaje se gradić u kojem je snimljen film "The Hunger Games"

Klix.ba
Henry River Mill Village
Henry River Mill Village
Film “The Hunger Games” apsolutni je hit u kinima širom svijeta, a mlada glumica Jennifer Lawrence koja tumači glavnu ulogu u njemu dospjela je u vrh holivudske filmske elite zahvaljujući ulozi u ovom filmu.

Nakon ogromnog interesovanja za ovaj blockbuster poraslo je interesovanje i za gradić Henry River Mill Village u kojem su snimljene ključne scene i koji se sada našao na tržištu nekretnina.

Napušteni gradić u saveznoj američkoj državi Sjevernoj Karolini se prodaje za 1,4 miliona dolara. Gradić ili tačnije selo Henry River Mill Village je napušten šezdesetih godina prošlog vijeka, a 1987. godine u njega je doselio njegov sadašnji vlasnik.

Wade Shepherd, vlasnik sela, želi ga se riješiti sada jer mu je, po vlastitom priznanju, zlo od brojnih posjetitelja koji dolaze da ga obiđu nakon što je u njemu snimljen film.

Wade Shepherd
Wade Shepherd
“Dolazi mi previše posjetitelja, tu su danju i noću, vozaju se okolo u autima, fotografišu, šetaju uokolo... Ljudi me jednostavno bombarduju svojim posjetama”, rekao je Shepherd za Associated Press.

Mjesto se inače prostire na 72 hektara zemlje, a u filmskoj priči je District 12 u kojem živi Katniss Everdeen koju glumi Lawrence.

Vezani članci