Obratio se i menadžerima
64

Pročitajte email u kojem je Musk radnicima Tesle kazao šta misli o slušanju muzike u tvornici

B. R.
Elon Musk (Foto: EPA-EFE)
Elon Musk (Foto: EPA-EFE)
Objavljen je sadržaj emaila kojim je Elon Musk obrazložio radnicima svoje kompanije Tesla o tome šta misli o slušanju muzike u tvornici. Objavljen je i njegov email upućen menadžerima ove kompanije.

Sadržaj oba emaila objavio je američki CNBC. Musk je poznat po jednostavnoj i spontanoj komunikaciji. Na takav način obratio se i radnicima govoreći im o tome šta misli o slušanju muzike u njegovoj tvornici električnih vozila.

"Samo želim kazati da podržavam slušanje muzike u tvornici, kao i sve one sitnice koje doprinose da više uživate u radu. Saradnik me pitao da li u jednom uhu može biti slušalica, a kako bi se drugim uhom moglo čuti šta se dešava u tvornici? To mi zvuči u redu. Također, muzika iz zvučnika je sasvim cool sve dok među radnicima postoji razuman dogovor o izboru muzike. Javite mi ako mislite da postoje još neke stvari koje vam dan mogu učiniti ugodnijim. Jako mi je stalo da se svaki dan radujete prilikom dolaska na posao", poručio je.

Musk se u drugom emailu obratio menadžerima Tesle ukazavši im šta očekuje od njih.

"Ako dobijete od mene email u kojem su upute, postoje samo tri mogućnosti:

  1. Tražite od mene da obrazložim šta sam pogrešno kazao. Ponekad i ja griješim;

  2. Tražite dodatno objašnjenje ako vam je nešto nejasno;

  1. Izvršite ono što se traži od vas.

Ukoliko se ništa od navedenog ne učini, od tog menadžera će se tražiti da odmah podnese ostavku", jasan je Musk.

Prema listi američkog poslovnog portala Bloomberg, Musk je najbogatiji čovjek na svijetu. Njegovo bogatstvo vrijedi 285 milijardi dolara.