Zanimljivosti
0

Privatni detektiv: Slušao sam Marilyn Monroe kako umire

Klix.ba
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Dokumenti koji otkrivaju nove činjenice o posljednjoj noći glumice Marilyn Monroe i njenom odnosu sa američkim predsjednikom Johnom F. Kennedyjem i njegovim mlađim bratom Bobbyjem pojavili su se 51 godinu nakon njene smrti.

Dokumenti pripadaju preminulom Fredu Otashu, jednom od najozloglašenijih privatnih detektiva Hollywooda, a otkrila ih je njegova kćerka Colleen.

Otash, koji je preminuo 1992. godine, navodi kako je Monroe imala seksualne odnose sa braćom Kennedy i da se žalila što je "prosljeđuju kao komad mesa", a čak je instalirao i prisluškivače u njenom domu u Los Angelesu. Kennedyjevi pristalice su ga često napadali zbog njegovih tvrdnji da je prisluškivao Monroe i predsjednika Kennedyja u krevetu.

Bilješke koje je objavio magazin The Hollywood Reporter donose detaljan prikaz njegovih prisluškivanja. U jednom intervjuu, malo prije smrti, Otash je naveo da su Kennedy i Monroe "imali odnos, ali da ne želi ulaziti u jauke i jecaje". U svojim bilješkama navodi da je slušao Monroe kako umire.

Otash je zabilježio da je 5. augusta 1962. Monroe imala nasilnu svađu sa braćom Kennedy, jer je osjećala da je "prosljeđuju kao komad mesa". "Stvarno je vrištala, a oni su pokušavali da je stišaju. Otišla je u spavaću sobu, a Bobby je uzeo jastuk i prigušio njeno vrištanje kako je susjedi ne bi čuli. Napokon se stišala, a on je požurio da ode", zapisao je Otash, koji je tek kasnije otkrio da je Monroe preminula te večeri.

U tom trenutku, Otash je bio najčuveniji privatni detektiv u Hollywoodu i prvi izbor za neku slavnu ličnost sa potencijalnim problemom. Poslužio je kao inspiracija Jacku Nicholsonu za ulogu detektiva u filmu "Chinatown" iz 1974.

Njegove do sada objavljene bilješke ne otkrivaju šta je zapravo otkrio u kući Marilyn Monroe, a njeni snimci sa braćom Kennedy se nikada nisu pojavili u javnosti. Sve osjetljive materijale je, nakon Otashovog srčanog udara, prikupio njegov advokat i nikada više nisu viđeni.