"Osmi mart"
338

Prisjetimo se legendarnog videa koji je nasmijao region: "Šta je 14. februara?"

S.H.P.
Dan zaljubljenih širom svijeta obilježava se 14. februara. Tog dana je, prije tačno sedam godina, jedna lokana televizija iz Srbije provodila anketu ispitujući prolaznike koji praznik se slavi 14. februara.

Novinarka je na ulici zaustavila i baku Radmilu Simonović iz Gornjeg Rataja i pitala je: "Šta je 14. februra", a baka Rada joj je odgovorila: "Osmi mart".

Video je ubrzo postavljen na YouTube kanalu emisije, a kasnije se proširio i na svim društvenim mrežama. Klip na različitim kanalima ima više od dva miliona pregleda.

Njenom lapsusu smijala se cijela Srbija, ali i region, a o baki Radmili izvještavali su gotovo svi mediji pa je za sebe rekla da je bila popularnija od Madonne.

"Bilo mi je žao samo što sam ispala glupa. Međutim nisam. Šta sam rekla, rekla sam, prošlo je", kazala je Rada i dodala da je u momentu kada je novinarka zaustavila razmišljala baš o 8. martu, Danu žena.

Njenoj porodici, ali i komšijama ovaj lapsus bio je veoma simpatičan, a videosnimak je obilježio i postojanje emisije "Centralna župa" u kojoj je emitirana anketa.