Recikliranje je isplativo
0

Prikupili 400.000 limenki kako bi platili vjenčanje

Sarajevo-x.com
Američki par Peter Geyeri i Andrea Parrish namjeravaju se vjenčati 31. jula. Tom vjenčanju mediji ne bi pridavali nikakvu pažnju da ovaj par nije troškove vjenčanja platio novcem zarađenim od recikliranja limenki. Naime, oni su uspjeli prikupiti čak 400.000 limenki i poslati ih na reciklažu.
Par iz Spokanea na ideju o prikupljanju limenki došao je nakon što su shvatili da žele da se vjenčaju, međutim nemaju dovoljno novca. Naime, nakon nekoliko neprospavanih noći Andrea Parrish je pronašla rješenje za njihove muke.

S obzirom da je nedavno ostala bez posla znala je da moraju pronaći dodatni izvor prihoda, te je shvatila da prikupljanjem limenki mogu zaraditi novac, a time pomoći i u očuvanju okoliša.

Ideju je odmah saopštila svom zaručniku.

"Probudila sam Petera iako je bilo kasno i kazala mu da bismo mogli prikupljati konzerve i zaraditi novac. Pogledao me je i rekao mi da je to luda ideja, ali vjeruje da bi mogla biti pun pogodak."

Par se odmah aktivirao. Putem interneta zamolili su sve prijatelje da im pomognu u sakupljanju limenki. Fabrika aluminija im je također donirala 150.000 limenki, te su za samo nekoliko mjeseci uspjeli prikupiti 400.000 limenki.

Poslavši aluminijski otpad na recikliranje par je zaradio 3.800 dolara čime će moći pokriti troškove vjenčanja.

Kažu kako će nastaviti sakupljati linmenke kako bi prikupili novac za medeni mjesec i time pokazali brigu o okolišu. Također, planiraju dio novca koji zarade donirati Ljekarima bez granica.

Inače, ideju prikupljanja limenki i plaćanja troškova vjenčanja počeli su primijenjivati i drugi parovi diljem Amerike, prenijeli su strani mediji.