Zanimljivosti
3

Prijavite se: Konkurs za nagradu Sony World Photography 2015.

Klix.ba
Jedan od vodećih svjetskih fotokonkursa, Sony World Photography Awards, i ove godine pruža priliku talentovanim profesionalnim i amaterskim fotografima, kao i ljubiteljima ove umjetnosti, da se radom i umijećem predstave na međunarodnoj fotografskoj sceni.

Svjetska fotografska organizacija i kompanija Sony će osmi put na jednom mestu okupiti najbolje što savremena međunarodna fotografija ima da ponudi u nizu različitih kategorija, od prirode i divljine, do aktuelnih događaja i putovanja.

Na ovogodišnjem konkursu fotografi će se takmičiti u 25 kategorija za novčane nagrade i najmoderniju Sony fotoopremu. Najbolji profesionalni fotograf bit će nagrađen titulom L’Iris d’Or, na prestižnoj gala ceremoniji, koja će se održati 23. aprila 2015. godine u Londonu. Također, radovi pobjednika i finalista bit će izloženi tokom aprila i maja u okviru izložbe Sony World Photography Awards u umjetničkom i kulturnom centru Somerset House u srcu Londona, a bit će objavljeni u ovogodišnjem izdanju zvanične knjige konkursa.

Prijava je potpuno besplatna i nalazi se na sajtu www.worldphoto.org, gdje se mogu naći i dodatni detalji o konkursu i samoj World Photography organizaciji. Rok za prijave u otvorenoj i omladinskoj kategoriji ističe 5. januara 2015. godine, dok je konkurs za profesionalnu kategoriju otvoren do 8. januara 2015. godine. Počasni žiri ovogodišnjeg konkursa sastavljen je od urednika fotorubrika renomiranih svjetskih listova, među kojima su i The New York Times i National Geographic.