Šokirale javnost
6

Priče koje su postale viralne ove godine: Od premalih kondoma do živog čovjeka u mrtvačnici

Klix.ba
Foto: Indian Express
Foto: Indian Express
Iako se 2018. bliži kraju zadugo je nećemo zaboraviti jer su se ove godine izdešavale vrlo neobične priče. Neke od njih su javnost ostavile u šoku kao što je naprimjer žena koja ubila momka, a ostacima njegovog tijela nahranila pakistanske radnike ili neboder u Kini koji izgleda poput muških genitalija.

IndianExpress napravio je popis najbizarnijih priča koje su obilježili ovu godinu.

Žena ubila momka pa potom od njega napravila rižoto

Kada je pakistanskim radnicima koji su radili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima bilo ponuđena machaboosa (tradicionalno jelo s rižom i mesom) nisu mogli ni slutiti da je jedinstveni sastojak ovog jela ljudsko meso. Naime 30-godišnja žena kasnije je priznala kako je zapravo zaklala svog dečka, isjeckala njegove ostatke i dala ih kao obrok građevinskim radnicima.

Kineski neboder koji sliči muškim genitalijama

Medijski centar koji se nalazi u jugoistočnoj Kini danima je ismijavan na društvenim mrežama jer je javnost podsjećao na muške genitalije. Za izgradnju ove zgrade bile su potrebne dvije godine, no osude javnosti pojavile su se odmah nakon završetka radova.

Vaginsko pivo

Poljska kompanija je proizvela je novo piće, vaginsko pivo. Ovo pivo napravljeno je s vagnalnim bakterijama zgodnih Čeških modela. Projekat je započet 2016. godine, a pivo se na policama trgovina pojavilo tek u 2018. godini.

Foto: Indian Express
Foto: Indian Express

Suprug tražio razvod zbog nedostatka seksa na medenom mjesecu

Brak nije kolač. Biti u braku je stanje u kojem mora biti puno kompromisa. Iako se vjeruje da su upravo prvi mjeseci oni najteži ima onih koji su bili toliko nestrpljivi da su razvod braka zatražili odmah nakon medenog mjeseca. Muškarac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prekinuo je medeni mjesec i vrati se kući kako bi zatražio razvod zbog nedostatka seksa.

Vjenčanje žaba

O vjenčanju dvije žabe u Indiji pisali su mnogi mediji, a njemu je prisustvovala i ministrica Lalita Yadav. Naime prema vjerovanju vjenčanje dvije žabe zadovoljava bogove kiše, te će zbog ovog čina poslati više padavina.

Foto: Indian Express
Foto: Indian Express

Živi mrtvac

Kineskinja Chen bez prethodne konsultacije s liječnikom poslala je tijelo svog muža koji je bolovao od teremalnog raka želuca u mrtvačnicu. Tek nakon što je patolog počeo raditi na pripremi mrtva za za pogreb Hung je počeo micati ustima i prstima.

Kineski kondomi premali za muškarce iz Zimbabvea

Kineska roba uzima primat na tržištima širom svijeta međutim upravo zbog te masovne proizvodnje u javnosti se stvorilo nepovjerenje u kada je u pitanju njihova kvaliteta. Međutim nije kvalitet jedino što brine muškarce Zimbabvea. Naime njima su kondomi koje proizvode Kinezi jednostavno premali i traže da ih povećaju.

Foto: Indian Express
Foto: Indian Express

Nakon 40 dana razveli se zbog shawarme

Jedna Arpkinja odlučila se razvesti od svog muža nakon što joj je odbio kupiti tijesto za shavarmu i to samo nakon 40 dana braka.

Napili se na medenom mjesecu i kupili hotel

Tridesettrogodišnji Mark Lee i Gina Lyons toliko su se napili na medenom mjesecu da su kupili hotel na Šri Lanki u kojem su boravili.

Doktori izvadili upaljač u čovjekovom tijelu nakon 20 godina

Najčudnija stvar koja se dogodila ove godine na polju medicine jeste kada su doktori nakon dvadeset godina iz stomaka muškarca izvukli upaljač. Nakon što su ga izvukli kazali su kako je prava sreća što upaljač nije doputovao do njegovih crijeva jer bi ga to ubilo.