{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preživjeli na otvorenom moru osam dana

F
9.10.2007. u 14:28
0
0
Preživjeli na otvorenom moru osam dana
0
Preživjeli na otvorenom moru osam dana
Izraelka i Talijan preživjeli su u čamcu za spasavanje osam dana u Arapskom moru nakon što je njihova jahta potonula u oluji, saopćila je u utorak Indijska obalska straža. Par, identificiran kao Libi Belozerzki (27) i Mori Pierpaolo (35), krenuo je s Maldiva na jahti planirajući da otplovi do Crvenog mora, ali se ona prevrnula tokom monsunske oluje javio je AP.
Putran je kazao kako je brodovima u tom području javljeno da tragaju za nestalim mornarima nakon što je rimski Pomorski centar za koordinaciju u spašavanju izgubio kontakt s njima 24. septembra.

Belgijski brod ih je uočio i pokupio 3. oktobra, kazao je on. "Jahta je imala čamac za spasavanje i oni su preživjeli na porcijama hrane i vode za vanredne situacije", kazao je.

Par je prebačen u bolnicu u južnom indijskom gradu Kochi, gdje su liječeni zbog dehidracije i kožnih problema uslijed pretjeranog izlaganja suncu i moru, kazao je.

Moguće je da je zavodljivo svježe vrijeme koje slijedi nakon monsunske sezone ohrabrilo dvoje pomorskih entuzijasta da se otisnu na putovanje, kazao je Putran.

"Ljudi često plove čak i od Australije. Kada se vrijeme poboljša, oni pomisle da su se stvari vratile u normalu i tako otplove", kazao je.

Putran je izjavio da će se par, koji je izgubio svu imovinu na jahti, vratiti kući nakon što im se izdaju novi putni dokumenti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: