Zanimljivosti
0

Preživio 'zabijanje' 13 cm dugog noža u lobanju

Sarajevo-x.com
Užasavajući rengentski snimci lobanje jednog 15-godišnjeg dječaka pokazuju nož dug 13 cm, koji mu je zabijen u glavu. Dječak je napadnut, dok je sa grupom mladića pokušavao pomoći prijatelju kojeg su lopovi pljačkali, na autobuskoj stanici u Walworthu, u južnom dijelu Londona. Ipak, mladi Britanac je preživio napad.

Prema pisanju Mail Onlinea, lopovi su dječaku zaboli 13 cm dugi kuhinjski nož u čelo, dok su njegove prijatelje izboli po leđima i ramenima. Dječak je preživio napad zahvaljujući brzoj medicinskoj intervenciji i činjenici da niko nije pomakao nož, te su doktori mogli dječaka, odmah po dolasku u bolnicu, operisati.

Tek su rendgenski snimci, koje je objavila policija, pokazali koliko duboko je nož ušao u dječakovu lobanju, a ipak uspio 'promašiti' mozak, ne izazivajući nikakve trajne posljedice za mladog Britanca.

Jednom od napadača na mjestu zločina ispao je šešir i mobilni telefon, te je isti uhapšen nešto kasnije u svojoj kući. 17-godišnjem napadaču sudilo se na sudu prošle sedmice i proglašen je krivim za pokušaj ubistva i pljačku. Sud će mladiću odrediti kaznu na saslušanju zakazanom za sljedeći mjesec. Policija još uvijek traga za preostala dva napadača.