Krivi preljubnike za depresiju
0

Prevareni Italijan traži odštetu od ženinog ljubavnika

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jedan Italijan tužio je sudu ženinog ljubavnika od kojeg potražuje 600.000 eura za "moralnu štetu" izazvanu prevarom.

"Oštećeni" Italijan, koji je vojni oficir, potražuje 200.000 eura za sebe, a 400.000 eura za svoje dvoje djece, 14-godišnju kćerku i desetogodišnjeg sina.

Ovaj slučaj, koji je bez presedana, počeo je tokom ove sedmice u gradu Spoletu u regionu Umbrija.

Prema navodima "oštećenog", čije ime nije objavljeno, afera njegove 39-godišnje žene kod nje je izazvala razvoj "opsesivnog ponašanja koje je izazvalo uništenje porodičnog života i izbjegavanje njenih bračnih dužnosti".

Prevareni suprug, također navodi da je afera kod njega izazvala depresiju. On je sudu priložio i medicinsku dokumentaciju.

Navodni ljubavnik, 39-godišnji agent osiguranja iz Peruđe, insistira da je on samo dobar prijatelj sa ženom, koja je nastavnica i živi sa suprugom u gradiću Spoletu.

"On negira da je bio ljubavnik. Čak i da je to istina, smatramo da može da vodi ljubav s kim god hoće, bez obzira da li je ta osoba u braku, sama ili razvedena", rekao je advokat tuženog Marko Brusko, prenosi britanski dnevnik Daily Telegraph.
On je naglasio da je preljuba možda nekad bila krivični prekršaj u Italiji, ali to više nije tako "jer ne postoji zakon kojim je zabranjeno da čovjek ode u krevet sa suprugom drugog čovjeka".