{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Pretvarao se da je slavan, a površni "fanovi" nasjeli

23.8.2012. u 12:22
72
39
Pretvarao se da je slavan, a površni "fanovi" nasjeli
72
Uspješan društveni eksperiment izveo je Brett Cohen na ulicama New Yorka. Svoju luckastu ideju da zavara hiljade pješaka na Times Squareu sproveo je u djelo pretvarajući se da je slavna osoba.


Odjenuo se kao tipična zvijezda, a uz njega su koračala dva profesionalna tjelohranitelja, dva asistenta i fotografi koji su se pretvarali da su paparazzi. Dok su ga čekali pred ulazom u NBC Studios, fotografi i asistenti su "pripremili teren" pričajući kako će naići velika zvijezda.

Mnogi okupljeni pitali su ko je taj čovjek, ali im niko nije odgovorio. No, ipak, su ostali i radosno čekali da se fotografišu sa Brettom, u nadi da će njihovi Facebook i Twitter prijatelji znati nešto više o tome ko je zapravo on.

Cohen ne samo da je uspio prevariti prolaznike, već je njegovo pojavljivanje dovelo do erupcije oduševljenja. Masa se počela gurati i samo nekoliko ljudi je pitalo Bretta ko je on, odakle je i šta radi.

Fotografisao se sa skoro 300 osoba te dokazao da je moderno društvo toliko opčinjeno pop kulturom da je izrazito površno.

Na snimku se vide i razgovori sa pojedinim "fanovima" koje pitaju odakle znaju Bretta, koji im je njegov najdraži film i slično.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: