"Iron Maiden"
0

Prelijepa Britanka osvojila milion eura na pokeru

Sarajevo-x.com
Liv Boeree svojoj bogatoj biografiji, koja uključuje karijeru modela, voditeljice, diplomu iz astrofizike sada može dodati i titulu pokeraškog asa.

Dvadesetpetogodišnja brineta pobijedila je 1.240 učesnika na glavnom turniru i osvojila 1,1 milion eura.

Ona je kao početni ulog za ulazak na European Poker Tour uplatila 500 eura, novac koji će joj promijeniti život osvojila je sa parom petica, pobjedivši profesionalca sa suprotne strane stola.

Gospođica Boerre, koja nosi nadimak "Iron Maiden" zbog ljubavi prema heavy metal muzici, u nedjelju će nastupiti na velikom finalu u Monte Carlu čiji je nagradni fond 2,2 miliona eura.

"I ranije sam pobjeđivala na turnirima, ali nikada nisam osvojila ovoliko novca. Milion eura i nije tako loše za šest dana posla", rekla je Boerre.

Ona je rekla da joj diploma iz astrofizike pomaže u igri, jer je dobar analitičar i razmišlja logički. Ističe da je na kraju krajeva riječ o brojevima.

"Novac ću pametno iskoristiti i investirati u nekretnine", rekla je Liv, prenosi Daily Mail.

Srednju školu završila je u Kentu, gdje je pohađala privatnu školu za djevojke, nakon čega je diplomirala fiziku i astrofiziku na Univerzitetu u Manchesteru. Ona je rekla da je njena takmičarska narav na površinu isplivala još u srednjoj školi, gdje je bila kapiten u nekoliko timskih sportova.

Pokerom se počela baviti, jer smatra da je sjajno igrati protiv muškaraca i pobjeđivati ih. Procjenjuje se da je do sada zaradila oko dva miliona eura na turnirima širom svijeta.