Protest.ba
0

Predstavljamo "Borbeni komplet za u grad"

Sarajevo-x.com
Lunch paketi
Lunch paketi
Inovativna ekipa okupljena oko domene Protest.ba u okviru rubrike "Centar za igru, šutnju i trpnju" i ovaj put pojavila se s novim ironičnim prijedlozima za svakodnevno preživljavanje u našoj zemlji. Ponukani neminovnošću izlaska i druženja, predstavili su, kako ističu, nasušno potrebni "Priručnik: Borbeni komplet za u grad".

U Priručniku su navedeni sljedeći neophodni dijelovi odjeće, obuće i dodataka:

Ruksak. Ima dovoljno prostora za osnovne namirnice, mnogo pregrada i zakački za kamuflažu i dodatnu funkcionalnost, proizvodi se u više varijanti, a onaj penzionerski ima ugrađeni omamljivač poštara.

Jakna. Pogodna za sva doba dana i za slučajeve kad treba izgledati nevidljivo, rastezljiva i prilagodljiva i pancirnim dodacima, postavljena čistom runskom vunom, za ekstremne uslove, ublažavanje udarca i kao pogodno plovilo.

Pancir. Uvijek i na svakom mjestu, ne bilo vam mrsko, nabacite pancirni prsluk, poručuju kreatori priručnika, objašnjavajući da svojim sastavom spremno ublažava direktne udarce "do razine gelera".

Duge gaće. Nikad, ni za živu glavu, a upravo zbog nje, ne napuštajte svoje utočište bez rezervnih dugih gaća. Osim preživljavanja u ekstremnim uslovima, njihova uloga je upečatljiva i u trenucima uneređivanja od straha izazvanog eventualnom nepodopštinom, izljevom sile i razmjene vatre između sukobljenih strana u gradu.

Čizme. Opisane kao originalne i funkcionalne, gumene čizme predviđene su, između ostalog, za savladavanje rupa u centru grada.

Šljem i brile za u grad. Upotreba šljema, osim u kevlarskoj zaštiti od puščanog zrna, je pogodna i u zaštiti od grada (tuče), smeća s balkona, daske sa novogradnje najnovijeg tržnog centra ili da Vam šta slučajno ne padne na pamet, dok će brile preduprijediti da vam bilo šta upadne u oko, bilo da se radi o prašini, smogu, štrcanju ili kamičku ispaljenom ispod točka uzavrelog “benvejca” na semaforu.

Prva pomoć. Sastoji se od prvog zavoja (moguć odabir boje i dezena) kojim možete previti ranu od metka i druge povrede kako bi izbjegli krvarenje i smrt dok ne stignete do prve stanice hitne pomoći, bašlije (za hvatanje zavoja), žileta (za brzo i lagano rezanje zavoja). Napomena: Koliko god se situacija činila beznadežnom, žilet NE koristiti za rezanje vena.

Namirnice. Preporučuje se upotreba isprobanog i nadaleko čuvenog "smeđeg lunch paketa" koji sadrži sve osnovne namirnice koje zadovoljavaju dnevnu potrebu prehrane individue, a provjereno može trajati i po tri dana u ekstremnim uslovima opsade ili opkoljavanja.

I za kraj, iz Protesta negiraju bilo kakvu namjeru zastrašivanja, širenja panike i najave ratnog stanja, te dodaju kako su bili inspirisani stvarnom potrebom za preživljavanjem "u modernom društvu opijenom demokratijom, a realiziranog bezakonjem, kriminalom, krizom morala, izgubljenih vrijednosti, potpuno podleglog turbofolk miljeu u kojem je pucanj ekvivalent snazi argumenta."