Raspjevana predsjednica
157

Predsjednica Hrvatske: Stat ću pred mikrofon i pjevati, pa makar me cijela Hrvatska kritizirala

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv (Foto: E. H./Klix.ba)
Foto: Klix.ba/Arhiv (Foto: E. H./Klix.ba)
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ponovo je zabavila javnost svojim izjavama, ovaj put komentirala je svoje pjevanje uoči ulaska u Skupštinu UN-a u New Yorku.

U izjavi za HRT kazala je kako niko ne može nikada sve zadovoljiti jer kada biste se trudlii to da radite ne biste imali svoje mišljenje.

"Ja sam rekla uvijek 'ko pjeva zlo ne misli'. Ja pjevam tako kako pjevam. Kad sam bila mala crkevni hor me prihvatio uprkos mom 'uštonavanju' (distoniranju). Sad sam malo bolja, ali ipak odlučila sam prihvatiti one prijedloge Jacquesa Houdeka i još nekih koji su mi predložili da poradim u mojem glasu. Problem je u tome što i ne stignem puno pjevati. Kada sam pjevala u crkvenom horu imala sam vremena za vježbanje jer je to kao i svaka druga aktivnost, morate puno pjevati da biste dobro pjevali. Ali, nije to bitno. Bitno je da se tom gestom daje do znanja ja sam čovjek, ja sam žena, ja sam jedna od vas", kazala je predsjednica Hrvatske.

[TWITTER]1176960805536960515[/TWITTER]

Dodala je da će stati za mikrofon i otpjevati pjesmu pa makar je cijela Hrvatska kritizirala.

"Ja ću vam otpjevati jednu pjesmu jer moram trčati na aerodrom da bi stigla u New York na ove sastanke u Općoj skupštini, da vam pokažem koliko ste mi bitni i važni, koliko je hrvatsko zajedništvo važno. Briga me ko će me kritizirati i briga me ako 'štonavam'. Niko se ne bi trebao ustručavati niti od pjevanja ili neke druge aktivnosti, ako ti neko kaže da nisi u tome dobar", smatra Grabar Kitarović.

Vokalne sposobnosti predsjednice Hrvatske našle su se u fokusu javnosti jer je u augustu nakon prijema ratnih zapovjednika s klapom MUP-a Sv. Mihovil na kninskoj tvrđavi zapjevala ariju 'U boj, u boj' iz opere 'Nikola Šubić Zrinski'.

Ali, nije to bio prvi put da zapjeva. Pjevala je na koncertima, slavljima, tokom posjeta dijaspori, vojnicima... Sve je arhivirano na društvenim mrežama i YouTubeu.

Iako još nije objavila svoju kandidaturu za predsjednicu, očekuje se da će to ubrzo učiniti. Zanimljivo je da je njen protukandidat Miroslav Škoro koji ima dugogodišnju muzičku karijeru pa se građani pitaju da li ona priprema svoje glasne žice kako bi mu bolje parirala.