Uspavani "anđeli"
14

FOTO / Predivne fotografije beba u neobičnim pozama

Sarajevo-x.com
Zbog svoje mekane kože, bucmastih obrašćića, malenih prstiju i usana rumenih kao pupoljak ruže usnula novorođenčad zaista zaslužuju nadimke uspavanih ljepotica i ljepotana. Prelijepe fotografije najmlađih stanovnika naše planete načinile su sestre Tracy Raver i Kelley Ryden u svom studiju u Nerbraski.

Neka od novorođenčadi su umotana u tople šalove, ili su, pak, smještena u udobne košarice, no svim bebama je jedno zajedničko – neobična poza dok spavaju.

Kako biste smjestili bebe u ovakvu poziciju zaista je potreban 'trik'. Naime, fotografkinje Tracy i Kelley, uz pomoć fizioterapeuta iz Kanade Stephanie Robin, fotografišu isključivo bebe starosti pet do deset dana.

U tom dobu bebe imaju čvrst san i moguće ih je smjestiti u te 'uvrnute' poze, kako ih Kelley naziva.

Fotografisanje u studiju obično traje tri ili četiri sata. Fotografkinje se trude da u studiju bude prirodno svjetlo, odgovarajuća temperatura, kao naravno i mnoštvo neophodnih rekvizita.

Kada roditeljima pokažu fotografije njihove djece oni zaista budu iznenađeni i većinom briznu u plač kada vide svoje male "anđele" umotane u mekane šalove, u neobičnoj pozi, kako spavaju mirnim i dubokim snom sa blaženim izrazom lica.