Nova atrakcija
360

Potomak ljenjivaca postao miljenik posjetitelja u bečkom zoološkom vrtu

V. K.
Foto:Daniel Zupanc
Porodica ljenjivaca u zoološkom vrtu Schönbrunn u Beču dobila je pojačanje. Ljenjivci Alberta i Einstein su postali roditelji, a njihov potomak postao je glavna atrakcija ovog popularnog zoološkog vrta.

Prvih šest mjeseci se beba ljenjivca dobro krije u mekom majčinom krznu. Međutim, novi potomak je posljednjih par dana toliko napredovao da samouvjereno izlazi pred radoznale poglede javnosti.

"Vijest o potomstvu je obradovala mnoge fanove ljenjivaca. Nažalost, posljednju mladu životinju naši posjetitelji nisu uspjeli vidjeti zbog protupandemijskih mjera", rekao je direktor zoološkog vrta Stephan Hering-Hagenbeck. Mlada ženka Pauline je bila prava Lockdown-beba. U međuvremenu se već preselila u španski vrt Loro Parque, u sklopu Europskog programa razmjene, gdje se polako ali dobro uklopila.

Novo mladunče još nema ime, a spol će biti poznat tek kada se odvoji od majke. Dvoprsti ljenjivci porijeklom su iz Južne Amerike. Zbog svog krajnje opuštenog načina života i nosića, koji podsjeća na utičnicu, ubrajaju se u zvijezde bečkog zoološkog vrta. Iako su omiljene aktivnosti ljenjivaca jelo, spavanje i ljenčarenje, život majke Alberte se potpuno promijenio.

Beba ljenjivca sisa pola godine. S obzirom da je zakačena na majku, s njom prilazi i zdjeli s hranom, gdje gricka povrće poput celera i zelene salate.