Izigrao povjerenje pošte
0

Poštar morao iseliti iz stana koji je zatrpao pošiljkama

Sarajevo-x.com
Paul Noga
Paul Noga
Britanski poštar Paul Noga (38) u posljednje dvije godine nije isporučio na hiljade rođendanskih poklona, bankovnih računa, ličnih pisama i poklon paketa za stanovnike britanske pokrajine Northumberland.

Svu tu poštu on je zapravo krao i skrivao je u stanu u kojem je sam živio. Međutim, na kraju je stan toliko pretrpao da je morao preseliti kod svoje majke, jer u njegovom stanu više nije bilo mjesta za život. Policijskom istragom utvrđeno je da je u stanu bilo 76.000 pošiljki! Kad su policajci stigli na uviđaj, gotovo cijela površina stana bila je pokrivena pošiljkama.

Noga se u srijedu na sudu u Newcastleu izjasnio krivim jer je ukrao, ili zakasnio isporučiti 76.036 pošiljki. Također je priznao krivicu za oštećenje tuđe imovine i podmetanje požara, piše Daily Mail.

Na sudu se moglo čuti kako je Noga zakasnio s isporukom 68.271 pošiljke dok ih je 7.765 ukrao. Gotovo hiljadu pošiljki je spalio, a oštetio ih nekoliko stotina više.

Njegov advokat Shaun Routledge je istaknuo kako je njegov klijent imao dobar karakter, ali da je izigrao povjerenje pošte i njenih klijenata.

"On je živio šest mjeseci bez prihoda jer je suspendiran s posla", rekao je Routledge te zatražio psihijatrijsko vještačenje poštara ističući kako je on provodio previše vremena na poslu(?!).

Noga je pušten uz jamčevinu, a u junu bi mu sud trebao izreći kaznu.

Sudija Brian Forster upozorio ga je da će se gotovo sigurno naći u zatvoru.

"Morate očekivati zatvorsku kaznu zbog ozbiljnih optužbi", rekao mu je Forster.