Za 1.260 eura po satu
0

Posjetioci zoološkog vrta se mogu igrati sa pandama

Klix.ba
Zoološki vrt u Edinburgu svojim posjetiocima pruža šansu da postanu čuvari pande – za 1.000 funti (oko 1.260 eura) po satu.

Ova akcija je pokrenuta jučer i ljubiteljima ovih životinja daje priliku da se zbliže sa jedine dvije pande u Velikoj Britaniji. Ukoliko plate ulaznicu, posjetioci se mogu igrati sa mužjakom Yang Guangom i ženkom Tian Tian. Na jednu ulaznicu mogu ući maksimalno četiri osobe.

"Ove karte su ekskluzivne i razlikuju se od svih naših dosadašnjih akcija. Tokom mjeseca će biti izdat ograničen broj ovih karata", kazao je glasnogovornik zoološkog vrta.

Pande su u ovaj zoološki vrt stigle iz Kine u decembru 2011. godine. Cijeli projekt kupovine, prijevoza i čuvanja pandi se oslanja na dobrotvorne priloge i donacije Kraljevskog zoološkog društva Škotske.

Zoološki vrt Kineskoj vladi plaća 660.000 funti godišnje kako bi mogli čuvati pande. Za izgradnju njihovog staništa je utrošeno 285.000 funti, a na hranu se godišnje potroši 70.000 funti, prenosi Daily Mail.

"Drago nam je da ljudima možemo pružiti priliku da se približe i upoznaju ove fascinantne i rijetke životinje", rekao je Darren McGarry, šef za brigu o životinjama u zoološkom vrtu u Edinburgu.