Potpuno neočekivano
47

Poruka u boci vratila se svom vlasniku nakon 37 godina, mislio da se to nikada neće desiti

L. R.
Pismo se vratilo vlasniku nakon skoro četiri dececnije (Foto: Facebook)
Pismo se vratilo vlasniku nakon skoro četiri dececnije (Foto: Facebook)
Stanovniku Mount Washingtona, Troyu Helleru prije nekoliko dana vraćena je poruka u boci koju je poslao prije 37 godina.
Kako navode strani mediji, poruku u boci izbacila je voda na plažu u Floridi, a pronalazači su uspjeli spojiti poruku s čovjekom iz Kentuckyja koji ju je bacio u ocean prije 37 godina.

Naime 13. novembra, nakon što je uragan Nicole poharao područje, izbacio ga je na obalu u Sebastianu na Floridi, otprilike 20 kilometara od pristaništa gdje ju je Heller bacio.

Dvoje učitelja koji su čistili područje nakon oluje otkrili su skoro 40 godina staru bocu. Kad su slučajno naišli na jedan par, koji je šetao tim područjem sa svoje dvije kćeri, odlučili su proslijediti bocu toj porodici.

Potom je ta ista porodica odlučila podijeliti priču na TikTok-u, tako što su razbili bocu i pronašli listove papira s Hellerovim imenom ispisanim na njemu, zajedno s telefonskim brojem i adresom u Louisvilleu.

“P.S. ko god ovo pronađe neka me nazove ili mi piše”, pisalo je u poruci.

Par je tražio Hellerove kontakt podatke na Internetu i na kraju mu poslao sliku pisma. Vlasnik se odmah prisjetio pisma kojeg je napisao još u prošlom vijeku.

Helller, tada star samo 10 godina, napisao je poruku i stavio je u staklenu bocu Pepsija te bacio u Atlantski ocean dok je bio na plaži Vero na Floridi 1985. godine.