Čuda su moguća
0

Poruka u boci vratila se nakon 30 godina i to na FB-u

Sarajevo-x.com
Olivier sa sinom
Olivier sa sinom
Olivier Vandevalle dobio je odgovor na svoju poruku u boci 30 godina nakon što je bacio u more. Odgovor je dobio preko Facebooka.

Kada je imao 14 godina tokom krstarenja na jahti sa porodicom Olivier je na listu papira napisao poruku koju je stavio u bocu od vina. Desilo se to u ljeto 1977. godine.

Nakon 33 godine ovaj Belgijanac dobio je odgovor. Lorraine Yates je pronašla bocu na obali u Swanageu u Engleskoj, ali je odlučila ignorisati poštansku adresu i umjesto toga tvorca poruke pronašla na društvenoj mreži Facebook, gdje su njih dvoje sada prijatelji.

Olivier, 47-godišnji otac dvoje djece, rekao je da je njegova prva reakcija bila da to nije on, a onda se prisjetio svoje poruke u boci.

"Tog dana na brodu nas je bilo 12. Odjednom mi je sinulo da napišem poruku i stavim je u flašu. Nisam to uradio da bih dobio odgovor, već zbog doze misterije oko toga. Nemate ideju o tome gdje će boca završiti", rekao je Vandevalle za Daily Mail.

On je rekao da godinama nije mislio na to, a onda se iznenada pojavila djevojka koja je pročitala pismo.

"Kada mi je poslala e-mail, prisjetio sam se svega. Bilo je to nevjerovatno iskustvo. Gdje je boca bila sve ovo vrijeme? Da li je ležala u pijesku dok je oluja nije otkrila? To nikada neću saznati", rekao je Olivier.

I njegovi sinovi odlučili su ponoviti potez svog oca.

"Bili su dovoljno glupi da ne napišu adrese i njihove šanse su daleko manje. Svijet je ipak pun čuda i sve je moguće", rekao je Olivier.