Nezadovoljni građani
39

Poruka na mostu Ars Aevi za gradonačelnika Sarajeva i općinskog načelnika

S.H.P.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Nezadovoljni građani danas su na mostu Ars Aevi u Sarajevu ostavili poruku gradonačelniku Sarajeva i općinskom načelniku, u kojoj su napisali da je potrebno da na prikladan način upoznaju građane da je ovaj most finansirao i projektirao italijanski arhitekta Renzo Piano.

Građani su nezadovoljni i stanjem rasvjete te su zamolili da se ove kugle s vremena na vrijeme očiste.

"Ovaj ahrihtekta je projektirao i objekt Muzej savremene umjetnosni Ars Aevi, koji je već odavno trebao biti izgrađen na obližnjoj lokaciji (vidi google). P. S. Zadužite nekoga da opere rasvjetne kugle u ovom šetalištu i da zamijeni izgorjele žarulje", napisali su "građani koji vole ovaj grad".

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Poruka je zainteresirala šetače pa su svako malo zastajali i čitali.

Most Ars Aevi nalazi se u glavnom gradu BiH i premošćava rijeku Miljacku. Spaja istočnu stranu obale s Vilsonovim šetalištem. Ovaj most otvoren je 2002. godine i trebao je biti putokaz koji će pokazivati svim građanima gdje će se nalaziti Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Inače, kolekcija Ars Aevi je jedna od najznačajnijih zbirki djela savremene umjetnosti. Kolekcija Ars Aevi obuhvata oko 130 radova renomiranih svjetskih umjetnika među kojima su i Michelangelo Pistoletto, Jannis Kounellis, Joseph Beuys i Joseph Kosuth.