{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Portugal: Zabrana sedam pasmina opasnih pasa

S
15.3.2008. u 14:49
0
1
Portugal: Zabrana sedam pasmina opasnih pasa
0
Portugal: Zabrana sedam pasmina opasnih pasa
Portugal namjerava potpuno zabraniti sedam pasmina pasa koji se smatraju opasnima, nakon više slučajeva teških napada takvih pasa, izjavio je ministar poljoprivrede Jaime Silva.
"Zakon se mora brzo donijeti, rekao je ministar. Moramo brzo djelovati jer se u posljednje vrijeme događaju teški izgredi". Pasmine tih pasa jesu: argentinska doga, brazilski ovčar, pitbull terijer, rottweiler, američki staffordshire terijer, staffordshire bull terijer i tosa-inu.

Zakon koji se uskoro treba donijeti predviđa zabranu razmnožavanja, uzgoja i ulaska na portugalski teritorij pasa koji pripadaju tim pasminama ili su nastali njihovim križanjem. Iznimka će biti psi koji se koriste u vojsci i u sigurnosnim snagama.

U Portugalu je zabilježeno oko 5.500 opasnih pasa. Vlasnici potencijalno opasnih pasa moraju ih sterilizirati u roku od dva mjeseca. U protivnom, morat će platiti kaznu od 500 do 45.000 eura.

Vlasnici će usto morati potpisati osiguranje od građanske odgovornosti za svog psa. Psi koji su ocijenjeni opasnima morat će nositi brnjicu, a na uzici dugoj najmanje jedan metar moraju ih voditi osobe starije od 16 godina, prenose agencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: