{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porodio suprugu zahvaljujući Youtubeu

S
2.5.2009. u 14:15
0
5
Porodio suprugu zahvaljujući Youtubeu
0
Porodio suprugu zahvaljujući Youtubeu
Kada je odlučio pogledati instruktivne klipove o porođajima Britanac Marc Stephens nije ni slutio da će nedugo zatim, baš prema uputama iz tih klipova sa Youtuba, morati poroditi svoju suprugu.
"Supruga i ja smo gledali klipove o porođajima, no to je bio samo jedan vid predostrožnosti, nisam mogao ni pomisliti da će ona nedugo nakon toga dobiti kontrakcije i da ću je morati poroditi prema tim uputama", kazao je Stephens.

Ovaj bračni par već ima troje djece, a gospođa Stephens željela je četvrto dijete roditi kod kuće. Iako je termin bio zakazan tek za nekoliko nedjelja kontrakcije su počele ranije, a Marcu nije preostalo ništa drugo do da sam porodi suprugu.

"Kada sam se probudila shvatila sam da imam kontrakcije svakih pet minuta, odnosno da se porađam. Probudila sam supruga koji je pozvao babicu, no ona nije mogla doći, s toga nam je rečeno da zovemo hitnu pomoć, no tad je već bilo kasno. Porađala sam se!", kazala je Jo Stephens za BBC.

Sjetivši se uputa koje je prethodno gledao na Youtubeu, Marc se odlučio sam poroditi svoju suprugu.

"Slijedio sam upute koje sam prethodno vidio, a dok sam porađao suprugu pomagala mi je i babica s kojom sam telefonirao. Sve se odvijalo tako brzo! Ostao sam sabran sve do kraja i odmah po porodu odvezao sam suprugu u bolnicu", ispričao je ponosni otac.

Zahvaljujući njegovoj snalažljivosti gospođa Stephens je rodila zdravog dječaka i odmah nakon pregleda u bolnici puštena je kući.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: