Zanimljivosti
16

Porodica djedu nakon smrti supruge kupila psića, njegova reakcija će vas rasplakati

Klix.ba
Foto: YouTube, srceenshot
Foto: YouTube, srceenshot
Francois Vermeir, penzioner iz Belgije na poklon je od članova svoje porodice dobio preslatko štene terijera kako bi mu pravilo društvo nakon što je nedavno ostao bez svoje supruge Jeanne.

Vermeirova supruga Jeanne je nakon kratke i teške bolesti preminula u 63. godini života, a četiri mjeseca prije toga, djed je izgubio i svog dugogodišnjeg psa.

Na sahrani njegove supruge Jeanne bilo je preko 300 ljudi, što ne čudi, budući da je bila poznato lice u njihovom gradu, gdje je punih 40 godina vodila jedan lokal.

"Kad novinari dođu, on ne može prestati pričati o mojoj baki", kaže Davy.

Njegov unuk Davy Vanhaesendonck odlučio je snimati predivni trenutak kada je njegovom djedu psića po imenu Snoopy dala šestogodišnja praunuka Lisa. Video je uploadovao na YouTube napisavši: "Ovim poklonom smo mu odlučili dati snagu i hrabrost da nastavi dalje sa svojim životom."

Djedova je reakcija ganula ljude širom planete.

"Ne mogu da vjerujem. Je li ovo za mene? Hvala ti, draga", kazao je kroz suze.

U videu se može čuti kako Davy svom djedu govori: "Prijatelj za tebe, djede, da ti pravi društvo, više nisi sam."

Video je na YouTube uploadovan 5. augusta, a već ima preko 900.000 pregleda. Postao je viralan čim ga je Davy objavio na svom privatnom Facebook profilu, ali nikad nije očekivao da će dobiti ovakvu pažnju internet zajednice širom svijeta i brojnih medija.

Psić je učinio da se djedu ponovo vrati osmijeh na lice. Snoopy trenutno ima oko 12 sedmica i još uvijek je živahno štene, koje djeda zabavlja i drži na nogama.

Vermeir je u naknadnim izjavama za medije kazao kako mu je njegova porodica mnogo pomogla u procesu tugovanja i oporavka.

"Drago mi je što imam novog psa, ali i predivnu djecu, unuke i praunuku. Bez njih ne bih mogao ovo preživjeti", kazao je Francois Vermeir.