{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porinut brod napravljen od dijelova gitare Jimija Hendrixa

8.5.2012. u 12:45
5
3
Porinut brod napravljen od dijelova gitare Jimija Hendrixa
5
Porinut brod napravljen od dijelova gitare Jimija Hendrixa
Brod napravljen od 1.200 komada drveta, uključujući i dijelove gitare Mary Rose i Jimija Hendrixa, je porinut kao dio nacionalnog umjetničkog projekta u čast obilježavanja Olimpijskih igara.
Zamišljen kao ''plutajući kolaž sjećanja'', brod je dizajniralo Englesko vijeće za umjetnost kao dio Kulturne olimpijade London 2012.

Umjetnici koji stoje iza ove ideje, Gary Winters i Gregg Whelan, su posjetili više od 20 lokacija tražeći priloge za izgranju broda.

Pozvali su i građane da donesu komade drveta u brodogradilište West Sussex, gdje je brod izgrađen. Jedini kriterij je bio da komadi drveta koje donesu moraju imati neku priču iza sebe, piše The Telegraph.

''Ljudi iz svih sfera života i sa svih strana svijeta su došli ovdje kako bi bili dio ovog projekta. Svaki od priloga ima svoju priču i fotografisan je sa osobom koja ga je donijela. To su neke lične stvari za koje su oni emocionalno vezani'', rekao je glasnogovornik projekta.

Brod je dizajnirao Simon Rogers.

''Nisam znao sa čime ću raditi. Pitao sam se od čega ću ga napraviti, a oni su mi donijeli 1.200 komada drveta. Iz dizajnerskog ugla to je bilo veoma teško'', rekao je Rogers.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: