Prijavilo se 500 osoba
95

Ponuda američkog advokata: Besplatan razvod na Valentinovo

Klix.ba
Walter H. Bentley III
Walter H. Bentley III
Američki advokat Walter H. Bentley III iz Michigana napravio je ponudu za sretnog klijenta na Dan zaljubljenih: besplatan razvod.

Na ideju je došao nakon što je prisustvovao zabavi svoje studentice koju je napravila u čast svog razvoda.

"Upravo se razvela i slavila je. Nikada o tome nisam tako razmišljao. Onda mi je sinula ideja da uradim nešto posebno za Valentinovo. Ne možete pronaći novu ljubav dok ne zatvorite staro poglavlje", rekao je Bentley.

Na njegovoj zvaničnoj internet stranici stoje pravila u kojim se navodi da će pobjednik biti ona osoba koja ima najuvjerljiviju priču. Također, treba biti riječ o sporazumnom razvodu i s minimalnim problemima u vezi sa skrbništvom nad djecom, ukoliko ih prijavljeni imaju. Ponuda je bila ograničena samo na stanovnike Michigana i trajala je do ponoći 12. februara, a prijavilo se blizu 500 osoba.

Pobjednici će biti izabrani danas, a advokatu će pomoći kolege koje će čitati priče i glasati za onu koja ostavi najveći dojam.

"Tragamo za nekim ko se svim snagama bori da krene naprijed. Možda se bore da okončaju agoniju, a nemaju novca. Možda više nisu zaljubljeni, možda su bolesni", kaže Bentley.

Pobjednik ne mora uopće nositi novčanik jer ne snosi nijedan trošak. Sva saslušanja, dokumente i takse plaća advokatski ured. Samim tim neko će sačuvati 1.500 - 3.000 dolara.