Crkva vjernicima
0

Pomolite se prije seksa

Sarajevo-x.com
Katolička grupa iz Londona potiče mlade bračne parove rimokatoličke vjeroispovjesti da se pomole Bogu prije nego što krenu voditi ljubav.

Posebna 'Molitva prije seksa' ima za cilj da 'pročisti namjere' bračnih drugova tako da čin vođenja ljubavi nije nastao iz sebičnosti ili hedonizma.

Molitva se nalazi u 'Knjizi molitvi za supružnike' koja je objavljenja u Londonu, prenosi Daily Mail. Vjernici se na taj način mole Boga da im 'da nesebičnu ljubav, nježnost koja istinski povezuje ljude, predaju koja govori jezikom istine i nikoga ne obmanjuje, oprostom koji vodi ujedinjavaju ljudi'.

"Otvorite srca jedni drugima i vašoj dobroti", stoji u nastavku.

Svećenik Paul Hendricks smatra da je uključivanje molitve u intimni život vjernika 'hrabar, ali dobar potez'.

"Vjerujem da možda izgleda idealistično, ali to ujedno priznavanje da je Bog u srcu bračne zajednice između muškarca i žene", kazao je on.

Napomenuo je da je važno da Crkva ponovo afirmira vrijednosti braka i porodičnog života, te da je ovo jedan, doduše neobičan, način provođenje te ideje.

Knjiga molitvi za supružnike sadrži molitve za svaku fazu kroz koju prolazi brak i porodica, uključujući zaruke, planiranja potomstva, trudnoću, odgajanja djece i brigu za roditelje.