Zanimljivosti
69

Poljski političari žele ukinuti Winnieja the Pooha: Uvijek je go do pasa i ne zna mu se spol

Klix.ba
Omiljeni lik iz crtanih filmova Winnie the Pooh mogao bi dobiti "zabranu" u Poljskoj. Naime, političari su pokrenuli raspravu o tome da li je Pooh dostojan da se pojavi u igralištima jer je, kako kažu, neprikladan primjer za djecu.

Novi park u Tuszynu trebao je nositi ime Winnieja the Pooha i biti urađen s njegovim figurama, no političari smatraju kako to nije primjereno jer voljeni medvjed "nema utvrđen spol i uvijek je go do pasa".

"Kada je kreator napunio 60. godinu odsjekao je Poohu testise zbog problema sa identitetom. Zbog toga je Pooh hermafrodit", rekla je jedna od političarki tokom rasprave.

Drugi političari kazali su kako je bolje da se iskoristi poljski medvjed iz crtića, Miš Uszatek jer je kompletno obučen.

Lokalno stanovništvo ogorčeno je ovom raspravom jer smatraju da je to "trošenje vremena na trivijalne stvari" pored ozbiljnih problema s kojima se građani suočavaju.

"Winnie the Pooh je medvjed s niskom inteligencijom i to su nažalost istakli oni koji su protiv njega", rekao je jedan od političara vijeća.

Konačna odluka trebala bi biti donesena naredne sedmice.