Zanimljivosti
0

Političarka mora na savjetovanje zbog neprikladnog ponašanja

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Australskoj političarki, koja je trudnoj rivalki rekla da će se njeno dijete roditi kao demon je naređeno da zatraži pomoć savjetovanja za suzbijanje bijesa nakon niza primjedbi o njenoj zajedljivosti i lošem ponašanju.

Premijer vlade Kevin Rudd je prekinuo službenu posjetu Japanu kako bi opomenuo mlađu članicu njegove lijevo orijentirane vlade, Belindu Neal, i naredio joj da popravi ponašanje, pri čemu je upozorio kako njena budućnost u politici nije izvjesna.

Njegova intervencija je uslijedila nakon niza medijskih izvještaja o Neal, uključujući komentare o trudnoj političarki liberalne partije Sophie Mirabella, zatim saznanje da je suspendovana iz fudbalskog tima zbog nanošenja povreda protivnici, kao i navode da je prijetila i malteretirala osoblje u restoranu na sjeveru Sidneja.

“Rekao sam joj da je u pitanju neprihvatljivo ponašanje”, izjavio je Rudd za reportere u Tokiju.

Neal je udata za državnog ministra u New South Wales i političkog moćnika Johna Della Boscu. Ona je osvojila mjesto u Donjem domu na novembarskim državnim izborima.

Neal i Della Bosca su privukli pažnju medija u Australiji 6. juna, kada se desio incident u noćnom klubu na sjeveru Sidneja, gdje su optuženi za prijetnje i maltretiranje osoblja, koji su uslijedili nakon što su konobari tražili od njih da se prebace za novi sto. Oboje su porekli da su učestvovali u bilo kakvom izazivanju skandala.

Neal je za australske medije izjavila da je pristala otići na savjetovalište povodom suzbijanja bijesa, objavio je Reuters.

“Iskreno mislim da će to biti dobra stvar”, izjavila je Belinda Neal.