Španija
0

Političar u bordelu izgubio nevinost

Sarajevo-x.com
Šef vlade sjevernog regiona Cantabrije, Miguel Angel Revilla, javnosti je otkrio da je nevinost izgubio u bordelu sa 18 godina, te time izazvao oštre kritike članica regionalnog parlamenta koje su ga optužile za 'podsticanje na prostituciju'.

Naime, šezdesetpetogodišnji predsjednik autonomne zajednice Cantabria ranije ove sedmice je u jednom televizijskom intervjuu dao detaljan opis svog prvog seksualnog iskustva koje je doživio ni manje ni više nego s uposlenicom javne kuće.

"Kao predsjednik regionalne vlade, Revilla bi trebao biti primjer i uzor mladima Cantabrije. Umjesto toga on ih ohrabruje da plate za prvo seksualno iskustvo i podstiče mlade žene na prostituciju", navodi se u saopštenju koje su napisale zgrožene žene iz opozicione konzervativne Narodne stranke.

Prema pisanju Reutersa, u petak je pričljivi političar optužio svoje kritičare da su hipokritični, te da nisu mogli naći ništa bitnije za povod napada na njega. Revilla je na kraju dodao da je 99 posto Španaca u vrijeme njegove mladosti plaćalo prostitutkama za prvo seksualno iskustvo.