|

Policija iz Ohija pomogla djevojčici da uradi zadaću iz matematike

Policija iz Ohija pomogla djevojčici da uradi zadaću iz matematike
2
Klix.ba
22.2.2017. u 20:59
29
komentara
2

dijeljenja
Policija iz Ohija pomogla djevojčici da uradi zadaću iz matematike
Svako dijete naučeno je da ako je u nevolji nazove policiju. Kao i svi policijski službenici širom svijeta i policija iz Ohija je navikla da ljudi zovu iz različitih razloga i kada nije njihova nadležnost, ali su se iznenadili kada ih je kontaktirala 10-godišnja djevojčica i zatražila pomoć u izradi zadaće iz matematike.
BJ Gruber bio je u dežuri kada je putem Facebook stranice Lena Draper kontaktirala policijski ured Marion.

"Imam problem sa zadaćom. Možete li mi pomoći?", pitala je Lena.

Gruber je potom počeo pričati s njom i počeo joj je pomagati kako da riješi zadatak u kojem ima sabiranje, množenje i zagrade."Postižemo svoje ciljeve da povećamo povjerenje, transparentnost i dostupnost građanima, ali još radimo na znanju iz matematike", objavio je ovaj policijski ured sa slikama razgovora.

Ovaj potez policajca oduševio je ljude iz Ohija, ali i cijelog svijeta.

"Nadamo se da nas sada neće preplaviti zadacima iz matematike. Ovo ne smatramo drugačijim od situacije u kojoj dijete priđe na ulici i traži pomoć od policajca. Facebook chat je samo verzija interakcije u 21. vijeku. Ipak, ohrabrujemo djecu da komuniciraju s roditeljima, učiteljima, rođacima i drugim učenicima prije nego se nama obrate ovakvim zahtjevom", rekao je Gruber.
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...