Policajac u Tesli morao prekinuti potjeru jer se automobilu ispraznila baterija

Policajac u Tesli morao prekinuti potjeru jer se automobilu ispraznila baterija
1
E. Lj.
26.9.2019. u 09:37
40
komentara
1

dijeljenja
Policajac u Tesli morao prekinuti potjeru jer se automobilu ispraznila baterija Foto: Fremont Police
Policajac u Teslinom električnom patrolnom automobilu u oblasti Bay Area u San Franciscu morao je prekinuti potjeru za kriminalcem i skrenuti prema stanici za punjenje jer mu se u tom trenutku ispraznila baterija.
Policajac koji je vozio Teslu bio je u potjeri za osumnjičenim za zločine u Santa Clari, prenoci CNN. Nakon potvrđivanja registarske tablice, policajac je krenuo u potjeru no ubrzo je shvatio da zbog pražnjenja baterije mora odustati od utkrivanja s osumnjičenima.

"Kasno sam shvatio da mogu preći samo još šest kilometara", rekao je policajac.

Kolege iz drugih policijskih jedinica priskočile su mu u pomoć, no odustali su nakon deset minuta ocijenivši potjeru nesigurnom zbog načina vožnje osumnjičenog. Automobil osumnjičenog kasnije je pronađen u San Joseu.

Geneva Bosques, glasnogovrnik policijske uprave Fremont, rekao je kako još uvijek nije poznato zbog čega automobil nije bio u potpunosti napunjen. Pretpostavlja da je osoba koja je vozila Teslu u prethodnoj smjeni zaboravila napuniti bateriju.

"Još uvijek traje period testiranja integracije Tesle s našim odjelom. Pomno pratimo sve podatke. Prema smjernicama, električni automobil treba biti bar do pola pun prije izlaska na cestu, što je ovaj automobil i bio", rekao je Bosques.

Dodao je kako ovaj slučaj ne mijenja njihov stav prema korištenju električnih automobila u patrolne svrhe.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...