Pred Božić na Rhode Islandu
0

VIDEO / Policajac 'ludim' plesom preusmjerava saobraćaj

Sarajevo-x.com
Svi saobraćajci imaju svoj repertoar pokreta kojim upravljaju vozila, no Tony Lepore ima svoje, posebne pokrete, kojima već godinama oduševljava, nasmijava ali i upravlja vozače u Providenceu na Rhode Islandu.

Lepore se okreće na petama, pada na koljena, zatim na ruke, pišti u ritmu svog plesa dok mašući bijelim rukavicama reguliše saobraćaj.

Ovim se bavi još od 1984. godine, a veliku popularnost je stekao nakon što se njegov ‘saobraćajni show’ pojavio na popularnom video servisu YouTube.

Iako je sada u penziji, na raskrsnicu u Providenceu izlazi svake godine pred Božić i preusmjerava vozila istovremeno zabavljajući vozače.

Da unese malo zabave u svoj posao odlučio se nakon što ga je inspirisala emisija 'Skrivena kamera'.

“Gledao sam skrivenu kameru i pomislio na to kako bih i ja mogao malo zaplesati dok saobraćam vozila, mada nisam znao kako će moji šefovi reagovati na to”, kazao je Lepore, prenosi britanski Daily Mail.

I tako je Lepore počeo plesati na raskrsnicama u Providenceu usmjeravajući saobraćaj, a šefovi su mu to dopustili jer su reagovanja vozača na takav vid saobraćanja bila zaista pozitivna.

Iako je sada već penzionisani saobraćajac Lepore svake godine pred Božić izlazi na glavnu raskrsnicu i uz više nego zanimljiv plesni performans upravlja automobile.

Inače Lepore važi za jednog od najboljih policijskih dužnosnika, a odlikovan je i za hrabrost na službenoj dužnosti.

On je tokom svog radnog vijeka spasio dvije djevojke čiji se automobil prevrnuo u zaleđenu rijeku, a nedugo nakon toga spasio je radnike koji su ostali zarobljeni u ruševnoj zgradi nakon eksplozije i to samo nekoliko sekundi prije druge eksploije u istoj zgradi.

Tri godine nakon prvog performansa povukao se u penziju, da bi nedugo nakon toga dobio poziv da svake godine pred Božić na ulicama izvede svoj saobraćajni show i tako Lepore vozače preusmjerava i zabavlja sve do danas.