Jedan od 12 kandidata
1

"Pokojnik" se kandidovao za predsjednika u Indiji

SRNA
"Pokojnik" Santosh Kumar Sing (32) kandidovao se na predstojećim predsjedničkim izborima u Indiji kako bi dokazao da je živ.

Bezuspješno je pisao premijeru Manmohanu Singu i sada se registrovao kao jedan od 12 kandidata za predsjednika u nadu da će dokumenta dokazati njegovo postojanje.

Prema njegovim riječima, pravni postupak da poništi umrlicu odbačen je prošle godine dok je njegova punica izložena podsmjehu jer je dozvolila kćerki da se uda za "mrtvog čovjeka".

Nesrećni Sing napustio je svoje selo 2000. godine i zaposlio se u Mumbaiju, gdje je upoznao i zaljubio se u Dalitsku ženu. Pošto se tri godine kasnije sa mladom vratio u selo kako bi je predstavio svojoj rodbini iz više kaste rečeno mu je da je sramota za porodicu i otjerali ga.

"Podnijeli su prijavu za nestale osobe koja je kasnije promijenjena u umrlicu. Seljani su čak obavili ceremonije nakon sahrane. Pojedini članovi moje rodbine, uz pomoć policije, uzeli su mi i dio zemlje. Otišao sam u policiju, gdje su me napali i rekli da sam za sada samo mrtav na papiru i ukoliko ne odem iz sela, da ću to biti i u stvarnosti", rekao je Sing.