Rasplesani diktatori
0

VIDEO / Pogledajte klipove koji ismijavaju Gaddafija, Mubaraka i Ben Alija

Sarajevo-x.com
Politički prevrati širom Sjeverne Afrike i Bliskog istoka su postali dobar materijal za animatore, čiji su satirični klipovi postali jako popularni na internetu. Donosimo vam nekoliko najboljih online animacija kojim se ismijavaju neki lideri, piše CNN.

Zenga Zenga pjesma Moammera Gaddafija

U videu koji je na internet postavio izraelski muzički producent i novinar Noy Alooshe, prikazan je govor libijskog vođe Moammera Gaddafija s tim da se u pozadini čuje pjesma "Hey Baby" američkog repera Pitbulla. Osim ove postoji i nekoliko drugih verzija.

Zine El Abedine Ben Ali u avionu

Video koji su kreirali mladi umjetnici i pripovjedači prikazuje svrgnutog predsjednika Tunisa Zeinea El Abidinea Bena Alija koji telefonom iz svog aviona razgovara sa svjetskim liderima, tražeći od njih pomoć pri pronalasku novog doma.

Hosni Mubarak ne čuje glas naroda

U videu koji ismijava bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka se oslikava njegova odlučnost da se ne odrekne vlasti po svaku cijenu.

Moammer Gaddafi u šou Arabs Got Talent

Animatori iz Jordana, Tunisa i Ujedinjenih arapskih emirata su napravili video u kojem je Gaddafi predstavljen kao komičar u šou Arabs Got Talent.

Ben Ali, Mubarak i Gaddafi kao breakdanceri

Na stranici JibJab.com se pojavio video u kojem Ben Ali, Mubarak i Gaddafi izvode breakdance.