Zanimljivosti
28

Pogledajte kako je izgledala izložba pasa u Prijedoru

SRNA
(Foto: Srna)
Zlatni retriver iz Italije, vlasništvo Nemanje Jovanovića, pobjednik je Međunarodne izložbe pasa svih rasa koja je danas u Prijedoru okupila vlasnike 230 pasa iz deset zemalja.

Zlatni retriver se na "prvi pogled" dopao publici i, prema mišljenju sudija, bio je bolji od drugoplasiranog basendžija, vlasnika Hans Jorgen Koha iz Njemačke, i kani korsa iz odgajivačnice iz Srbije, koji je zauzeo treće mjesto.

Predsjednik Kinološkog društva Prijedor Mladen Goronjić potvrdio je da je odziv bio veliki, te da su osim iz bivših jugoslovenskih zemalja, stigli uzgajivači iz Belgije, Njemačke, Italije i Rusije.

"To potvrđuje podatak da su na izložbi bile zastupljene čak 64 rase pasa i zadovoljni smo odzivom vlasnika, radom sudija i kvalitetom izloženih pasa kako po ljepoti tako i po vještinama kojima su naučeni", istakao je Goronjić.

On je napomenuo da je izložba održana kao znak sjećanja na tragično nastradalog predsjednika Kinološkog društva "Prijedor" Vladimira Kovačevića.

"U znak sjećanja na Kovačevića, kao velikog ljubitelja i uzgajivača goniča, posebna nagrada dodijeljena je vlasniku crnogorskog planinskog goniča Milanu Grabu", rekao je Goronjić.

U sklopu ove, održana je i specijalizovana izložba dobermana koja je okupila 30 pasa ove rase.

Organizator Međunarodne izložbe pasa u Prijedoru bilo je Kinološko društvo "Prijedor", a suorganizator Kinološki savez Republike Srpske .