Zanimljivosti
38

"Plesačica" sa autobuske stanice dobila ulogu u teatru

Klix.ba
Ženi, koja je krišom snimljena kako pleše na autobuskoj stanici, ponuđena je uloga u teatarskoj predstavi, nakon što je snimak postao pravi hit na internetu.

Sekretarica Ellie Cole (35) postala je internet zvijezda u aprilu, kada je snimak nazvan "Eastleigh's Got Talent" objavljen na YouTubeu. Snimak plesa uz pjesmu "Dancing Queen" švedske grupe ABBA pokazao se kartom za uspjeh.

Cole je ponuđena uloga u predstavi "AH Men", koju priprema britanski teatar The Point iz Eastleigha.

Dodijeljena joj je uloga Lynne Paris, koja je i napisala predstavu, nakon što je scenarista slučajno vidio snimak na internetu.

Cole je studirala scenske umjetnosti na koledžu, ali je odustala nakon što je ostala bez posla i nije mogla da priušti školarinu. Kaže da joj se sada pružila prilika da ispuni svoje scenske ambicije.

Cole će se pojaviti u prvom činu, a učestvovat će u horskom pjevanju i plesnoj tački. Sa kolegama glumcima nastupila je i na završetku Mardi Gras ceremonije u Eastleighu.

"Ja sam normalna osoba koja slučajno voli da pleše na autobuskim stanicama. I dalje ne mogu da vjerujem šta se desilo sa snimkom", kaže Cole.

Nakon što je snimak odjeknuo internetom, otkrilo se da je Cole zapravo plesala uz "Knock Down" Aleshe Dixon, a snimila ju je Jane Rowland (45) iz obližnjeg kafića.

Vezani članci