Luksuzni 'vrtić' za pse
0

FOTO / Platite ljubimcu tretmane ljepote i pustite ga u disko

Sarajevo-x.com
Neki ljudi na svoje kućne ljubimce paze baš kao i na djecu, te im žele priuštiti svaki mogući luksuz. Upravo zbog toga na Manhattanu u New Yorku je otvoren luksuzni dnevni boravak za pse, gdje čovjekovi najbolji prijatelji mogu uživati u brojnim tretmanima ljepote.

U Fetch klubu svi psi imaju VIP tretman. Tu se nalazi pseći restoran, fitness centar, foto-studio, hotel, pa čak i noćni klub.

Psi također mogu uživati u masažama, plivati u bazenu i igrati se s drugim psima, a zatim otići na pedikuru i manikuru.

Psima su na raspolaganju i stilisti, u centru se nalaze i prodavnice s odjećom za četveronožne prijatelje, a nakon uređenja i dotjerivanja odlaze u foto-studio.

"Mi postojimo da bismo se brinuli o mentalnim, fizičkim i duhovnim potrebama njujorških pasa. Svaki član našeg kluba za samo 220 eura godišnje može svog ljubimca tokom dana ostaviti ovdje i biti siguran da ćemo mi brinuti o njemu", kazao je Peter Balestrieri, vlasnik Fetch kluba.

Centar za dnevnu brigu o psima, što zapravo u prevodu znači vrtić za pse, može primiti 90 pasa, o kojima brine šestero certificiranih radnika.

Psi koji ne žele na tretmane ljepote, mogu se igrati u lijepo uređenom dvorištu isped centra ili gledati TV.

"Želimo 'osloboditi' pse koji cijele dane provode u stanovima u nekim neboderima. Želimo probuditi onu pseću životnost koja se i dalje nalazi u njima", kazao je Balestrieri za Daily Mail.

Inače, na ideju gradnje jednog ovakvog centra Peter Balestrieri je došao razgovarajući sa svojom djevojkom Jannom Lee. Naime, i oni su vlasinici pasa te su često imali problem s tim gdje da ih ostave kada cijeli dan izbivaju iz kuće.

"Najviše smo ponosni na disko za pse. Naime, to je klub za kućne ljubimce i otvoren je od 19.00 sati. Osobe koje rade duže, psa mogu ostaviti u disku i biti sigurni da će se njihov prijatelj dobro zabavljati jer je disko zaista opremljen svijetlećom kuglom i dobrom muzikom, odnosno hitovima od '70 godina prošlog stoljeća, pa sve do danas", kazao je vlasnik kluba dodavši da samo članovi kluba mogu svoje pse ostaviti u hotelu koji je u sklopu Fetch kluba.

Noćenje u hotelu košta 55 eura.